Zklidnění

Naše duše miluje řád a harmonii. A i když se na to naprvní pohled nemusí vůbec zdát, po harmonii a řádu svým způsobem touží každý. Bojíme se stereotypu, ale své malé rituály má každý z nás a bylo by pro nás velmi obtížné se jich jen tak vzdát. Jsou však okamžiky, kdy svůj řád, svoji pevnou půdu pod nohama, ztratíme. A právě tehdy nám může mandala pomoci najít ve vlastní duši klid skrze zklidnění.

Jak mi mandala pomůže se zklidnit?

Mandala se svými harmonicky uspořádanými prvky a barvami jsou jakousi předlohou pro naši duši. Pokud se soustředíme na mandalu, na její tvary a barevné tóny, naše duše se snaží zaujmout stejně harmonický tvar. Díky této harmonizaci se zklidňuje.

Dopřejte své duši něco krásného, zhramonizujte ji a najděte klid.

Při pravidelném tvoření mandal, nebo při relaxaci a meditaci s nimi, se naučíte jak „přepínat“ mezi pravou a levou hemisférnou. Dopřejte si ten velice příjemný pocit, když nad vaším tělem a myslí převezmě vládu kreativní pravá hemisféra. Ta nevnímá čas stejně, jako ta levá. Ocitnete se v úplně jiném světě. Naleznete klid, přestanete spěchat. Vaše duše se naladí na váš přirozený rytmus, který je v souladu s přirozeným rytmem vesmíru.

Facebooktwitterpinterestmail

Napsat komentář